Spot

Over ons

Lights on Stage is een concept opgestart om jongeren op de planken te krijgen. Doorheen de jaren ervaring hebben de monitors van 't Open Deurtje vzw opgemerkt dat er een hoge drempelvrees is om theater te brengen. Veel jonge mensen hebben wel de zin, maar weten niet hoe ze hieraan kunnen beginnen. Light on Stage moet hier een verschil in brengen. Door het brengen van diverse workshops leert men om te gaan met emoties, improvisatie, houding en zoveel meer. Op die manier verwijderen we de drempel en kan men deelnemen aan een theaterproductie wanneer men voldoende baggage heeft om dit ook zelfzeker te doen.

't Open Deurtje vzw is gesticht in 2002 door enkele entousiaste jongeren die theater wilden brengen. Brugge heeft een breed landschap aan cultuur en toneelgezelschappen, maar toch was er nog ruimte voor een theatergezelschap waarin jongeren hun ding konden doen. 't Open Deurtje brengt hierdoor niet enkel theaterproducties, maar organiseert ook tal van andere activiteiten. Zo organiseerden ze ook al Halloween moorddiners, schlageravonden, kerstmarkten, en variété shows.

De vereniging beschikt over een eigen locatie waar de jongeren zich thuis voelen. Naast het culturele en theatertechnische aspect van de vereniging staat "vriendschap" en "jong zijn" ook centraal in 't Open Deurtje vzw. Gezellig een drankje drinken aan de bar na een repetitie/ voorstelling, een avondje bowlen, de jaarlijkse uitstap,... zijn maar enkele voorbeelden van de heuse groepssfeer die er heerst in de toneelvereniging.

Om een kans te geven aan alle jongeren bieden we sinds enkele jaren ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de jeugd-axi-bonnen van Stad Brugge. Deze kunnen gebruikt worden om het inschrijvingsgeld te betalen.