Ons team


Valerie Mortier

acteur, jeugdanimator, coach, regisseur

Het begin van mijn toneelcarrière ligt in mijn kindertijd. Ik stond reeds op kleuterleeftijd op het podium. Samen met vriendjes en vriendinnetjes maakten we onder leiding van mijn moeder een dansje of een klein toneelstukje om vertier te brengen op een kersthappening.

Sindsdien bleef ik toneelspelen. Ik speelde al in meer dan 15 toneelstukken, waarvan in meerdere de vrouwelijke hoofdrol. Op mijn 18de regisseerde ik mijn eerste theaterproductie "Een beeld van een man". In de jaren die volgden werd ik een huisregisseur van 't Open Deurtje vzw. Daarnaast doceer ik ook al enkele jaren een acteercursus voor beginners, die ’t Open Deurtje vzw aanbiedt aan jongeren van 12 tot 18 jaar.

Theater is een passie van mij. Ik ben graag bezig met toneel, zowel als acteur maar ook als regisseur. Ik werk vaak met beginners die voor de eerste keer op scène staan, maar dat is net een leuke uitdaging. Meestal schrijf ik ook het script voor het halloween-moorddiner. Je zou dus kunnen zeggen dat alles wat met theater te maken heeft, voor mij samenkomt binnen 't Open Deurtje vzw.

Bij elke regie vind ik het belangrijk dat het publiek zich kan amuseren. Daarom kies ik ook telkens heel bewust voor een komedie, klucht of blijspel. In een drama kan je heel veel gevoel leggen, maar het is gemakkelijker om naar voor te brengen. In dit soort theater kan je een pauze laten en mag die wat langer duren. In een komedie moeten de grappen elkaar constant opvolgen en moet er "tsjak, tsjak, tsjak" gespeeld worden, zoals ik het graag noem. Er mogen niet al te veel pauzes in het stuk zitten om geen afbreuk te doen aan de komedie. Daarom is dit genre toneel moeilijk om te spelen, maar de lach van het publiek horen doet zoveel deugd, zowel voor de acteur als de regisseur.

Valerie Mortier
Thomas van Calster

Thomas van Calster

coach, jeugdanimator, acteur

Al van kleins af aan was ik een entertainer. Ik stal graag de show en hield ervan mensen te amuseren. Wanneer ik 10 jaar was, ben ik voor het eerst op een podium terecht gekomen.

Op mijn 15e speelde ik mijn eerste grote rol. Doorheen de jaren speelde ik in tientallen stukken, waarvan de meeste een hoofdrol. Qua regie heb ik het geluk gehad te mogen spelen onder diverse regisseurs, gaande van amateurs tot echte profs.

Savannah Buydaert

monitor in het jeugdwerk

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in acteren, maar ik had nooit de durf en gelegenheid om er iets mee te doen. Toen ik 15 jaar was, kwam ik met ´t Open Deurtje in contact. Er is op dat moment een deur voor me open gegaan. Intussen acteer ik al bijna 10 jaar en doe ik het nog altijd even graag. Mijn passie voor acteren is echt groter geworden door toneel te spelen.

Savannah Buydaert
Matthieu Bockstal

Matthieu Bockstal

monitor in het jeugdwerk

Energie tot aan de laatste druppel gebruiken is mijn motto. Dit is begonnen met basketbal en voetbal toen ik jonger was. Toen wist ik echter nog niet dat komedie spelen mij in een volledig andere richting ging brengen.

Op mijn 23ste ben ik dan de toneelwereld ingestapt. Hier ben ik begonnen bij techniek en als decorbouwer Mijn eerste stuk gespeeld toen ik 24 was, dus nog een amateur.

Michaël van Calster

monitor in het jeugdwerk, acteur

Hey ik ben Michaël. Ik ben eerst achter de schermen begonnen. Zoals kijken voor het geluid en de belichting maar ook het maken van foto's van de toneelstukken. Later heb ik dan de stap gezet om te acteren, dit is begonnen met een kleine rol en uiteindelijke tot een hoofdrol.

Michaël van Calster
Lynn van Calster

Lynn van Calster

monitor in het jeugdwerk, acteur

Hey, ik ben Lynn. Sinds mijn 5 jaar sta ik op het podium. Ondertussen ben ik 25 jaar, je zou dus kunnen zeggen dat ik al wat ervaring heb. Doordat ik zo jong ben gestart heb ik al veel rolletjes mogen spelen, kleine en ook grotere rollen. Iedere rol heeft een plaatsje in mijn hart of die nu klein of groot was. Het is leuk om een personage uit te bouwen, het personage wordt een stukje van jezelf. Daarnaast is het ook wel tof om eens iemand totaal anders te zijn dan dat je zelf bent. Verder, is toneel ook veel meer dan enkel acteren voor mij, het is een thuis komen. Je vormt banden met de mensen waarmee je samen op het podium staat die je nooit meer kwijt geraakt. Je leert vertrouwen op elkaar, want als er iemand mist tijdens de opvoering dan moet de rest helpen zodat het stuk weer verder kan. Ik kan toneel enkel maar aanraden. Je krijgt er (meer) zelfvertrouwen van, je leert nieuwe dingen en je creëert vriendschappen voor het leven.